Here we go…

Yesss het is zover, 5 juli 2019; de dag dat ons avontuur begint! Met 7 stuks bagage is het lekker krap in de auto richting Schiphol, maar de ouders van Merijn brengen ons na een week logeren bij hen met alle liefde richting het vliegtuig. Hoewel..de moeder van Merijns scheurt het liefst onze paspoorten in stukjes, zodat ze ons niet hoeft te missen, haha! Op Schiphol staat een heel uitzwaaicomité van vrienden en familie klaar. Met een lach, een hele hoop tranen en een groepsknuffel nemen we afscheid..daar gaan we dan!

We hebben afgelopen weken van een heleboel lieve vrienden en familie afscheid genomen. Het was niet altijd makkelijk, maar het overheersende gevoel bij ons allebei is dat we geluk hebben met zoveel steun en liefde van het thuisfront!

Aankomst

Na twee relaxte vluchten waarin we alle emoties van het vertrek een plekje konden geven en ein-de-lijk de tijd hadden om te relaxen en films te kijken, komen we om 21 uur lokale tijd aan op Toronto airport. Marlene staat ons al gelijk op te wachten. Marlene is het nichtje van de moeder van Merijn en woont samen met Greg en hun drie kinderen (Jacob, Anna & Caleb) in Kitchener, een stad vlakbij Toronto. We verblijven komende tijd bij dit ontzettend lieve gezin, terwijl we ondertussen een auto regelen. Ondanks dat we elkaar nog nooit eerder hebben ontmoet, is het contact al direct heel erg prettig. We voelen ons meer dan welkom en genieten van de momenten samen.

Auto kopen

Een auto kopen in Canada kan redelijk simpel, behalve in de staat Ontorio. Laat dát precies de staat zijn waar we ons momenteel bevinden! Het proces met 13 jaar rijervaring is als volgt; oogtest, theorie-examen en vervolgens afrijden. Hierna is het mogelijk een auto te kopen en een verplichte autoverzekering af te sluiten. We hadden thuis al vernomen dat de wachttijden lang kunnen zijn, dus we besluiten gelijk op onze eerste dag langs het ‘drive test’-kantoor te gaan. Hier gaat het soepel, Merijn mag gelijk de oogtest doen (check, dat was een makkie), vervolgens mag die direct de theorietest doen. “Hmmm I didn’t study for it, but okay let’s give it a try”. De verkeersregels gaan Merijn makkelijk af, maar dan komen er vragen zoals “Hoe lang moet je in de gevangenis als je wordt gepakt met alcohol?” Merijn heeft geen idee en besluit toch maar te gaan leren voor de herkansing, hahaha!

Met wat tips van Anna, die laatst haar examen heeft gedaan slaagt Merijn vanmorgen met maar 1 fout, yes!! Nu was het ook mogelijk om de drive test in te plannen, we hebben geluk. De wachttijden zijn meer dan een maand, maar er is 10 juli een ‘cancellation’!! Fingers crossed dat Merijn hem haalt overmorgen, voor de zekerheid gaan we morgen even oefenen in het verkeer. Daarna kan onze zoektocht naar een auto beginnen….

Naast het regelen van de auto vermaken we ons goed; we sporten in het park vlakbij huis, zijn naar een prachtig optreden geweest van het koor van Greg en Jacob, hebben gezellige diners met de hele familie, hiken door de parken in de omgeving en werken af en toe in de bibliotheek.

Special thanks to our ‘meer-feestjes’-friends, Rona, Frank, Marinka, Carla, Suzanne, Nico & Merijn for supporting us this week!

Foto’s

6 gedachten over “Here we go…

Geef een antwoord