Hello Berry!

Handjes op 10 voor 2. Binnenspiegel, buitenspiegel, dode hoek…knipperlicht aan en netjes de bocht door. De hele ochtend oefenden we in de buurt van het ‘drive-test kantoor’ in Bramton. 13 jaar rijervaring is natuurlijk top, maar perfect afrijden is toch net even anders dan je ondertussen gewend bent. Maar het oefenen was het waard, want ondanks de zeer strenge Oost-Europeese rij-instructrice, is Merijn geslaagd! “It was not bad”, positiever ging ze waarschijnlijk niet worden, maar dat maakt niet uit; we hebben het rijbewijs binnen!

Nu kon de zoektocht naar de perfecte auto beginnen, na een dag lang diverse auto’s bekijken bij dealers in de omgeving worden we nog niet heel enthousiast. Ze zijn te erg verroest door het zout op de wegen hier in de winter, de motor maakt gekke geluiden of hij rijdt totaal niet fijn…we maken een nieuwe shortlist en gaan morgen maar weer verder kijken.

Berry the Borrego

“Niet te enthousiast doen, maar deze is echt supermooi.” zeg ik zo neutraal mogelijk tegen Merijn zodra we de volgende dag bij de Kia-dealer een auto bekijken. Zodra we met z’n tweeën wegrijden voor een testritje kunnen we enthousiaster zijn “jaaaa deze is echt super roepen we dansend in de auto!!”. Al snel is de auto gekocht en benoemd tot Berry the Borrego vanwege zijn knalrode kleur. Uit voorzorg besluiten we alvast een nieuwe distrubutieriem eronder te zetten, zodat we dat niet halverwege in Panama hoeven te laten doen. Over een weekje kunnen we de auto ophalen. Dat geeft ons ondertussen de tijd om de autoverzekering, een passende daktent en dakdragers te regelen.

Sightseeing

Afgelopen week hebben we tijdens twee gezellige BBQ’s meerdere broers en zussen leren kennen van Marlene. Het blijft bijzonder om zo veel familie van Merijn te ontmoeten in Canada die we nog nooit gezien hebben. Iedereen is superaardig en nieuwsgierig naar de familieverhalen in Nederland. Ze spreken zelfs nog een aardig woordje Nederlands!

Verder vermaken we ons goed in en rondom Kitchener: zwemmen in het prachtige Lake Huron, klimmen in een grote klimhal, het World Music Festival bezoeken en hiken in natuurgebieden.

Deze week hebben we meer tijd om de omgeving te ontdekken, omdat we op de auto moeten wachten. Zo staat er een trip naar Toronto en de Niagara Falls op de planning! Het begint al bijna op vakantie te lijken… 😉

Special thanks to Rona & Frank for supporting us this week!

3 gedachten over “Hello Berry!

Geef een antwoord