Ready for take off

Je zou het wellicht niet verwachten, maar we hebben goed nieuws: de auto is af, inclusief werkende batterij!

Klussen

Na een week keihard werken is het gelukt: we hebben een prachtige keuken achterin met twee kookpitten, grote koelkast en watertank. In de auto is een hoop opslagruimte én nog een extra bed voor het geval slapen op de auto ergens niet kan. Op de auto zit ondertussen een fijne rooftop tent namelijk. Deze week hebben we ook een garage gevonden met kennis over batterijen, dus we zijn nu ook continu voorzien van koude biertjes!

Het was ons wat deze week, het ging allemaal absoluut niet van een leien dakje..maar het resultaat mag er zijn én we hebben een hele hoop geleerd:

Lessons learnt:

 1. Hout is niet recht. Als wij er stukken afzagen wordt het niet rechter. De auto is ook niet recht overigens. Probeer dan ook niet een rechte constructie te bouwen.
 2. Laat functie boven vorm gaan. Te allen tijde.
 3. Als je 93 cm hebt gemeten, opgeschreven en zegt dat je dat gaat zagen, is er geen enkele reden om bij 90 cm te gaan zagen in het laatste stuk hout.
 4. Als je ‘achterkant’ op een stukje plank schrijft en ‘m daar denkt te monteren, is het toch een leuke verrassing dat dat lelijke stukje hout aan de voorkant eindigt. Houd les 2 in gedachte terwijl dit gebeurd.
 5. Begin opnieuw als je het idee hebt dat dingen veel beter kunnen. Ook al kost dit je een héle dag zagen.
 6. Zagen in een kastje, nádat die vast is gemonteerd aan het platform, kunnen we niet aanbevelen. Althans, tenzij je het gebruik van een cirkelzaag zonder beschermkap veilig genoeg vindt.
 7. Roemeense garages in Canada met een iets te sterke mening over batterijen en onze constructie zijn succesvoller dan ze op het eerste oog doen vermoeden.
 8. Geen koffie, geen lunch, geen schaduw, 35 graden en vrachtwagens die om je heen rijden zijn de perfecte ingrediënten om in een paar uur tijd succesvol je rooftop tent op het dak te monteren (he maar; geen ruzie gemaakt. Dat geeft hoop voor 20 maanden samen reizen toch? ;-)).
 9. Besluit eerst of je de grote kitesurftas écht mee wilt nemen, voordat je hem klembouwt in de constructie.
 10. Als je (schoon)ouders in NL zeggen dat de bagage niet gaat passen, neem hen dan serieus. Bagage per post opsturen is namelijk HEEL. ERG. DUUR. (lees: kosten van een opblaasbare kajak……we hadden zo onze voorkeuren.)

Side events

Tussen het klussen door hebben we het prachtige Pinery Park bezocht samen met Marlene, haar lieve en enthousiaste zus Betty en nog een vriendin van Betty. De dames kenden het park op hun duimpje en hadden twee leuke hike-tochten uitgezocht. Een omgevallen boom op het pad liet ze niet tegenhouden en voor we het wisten was er na de hike vuur gemaakt en aten we warme hotdogs en marshmallows op een prachtige plek aan het meer.

Verder sluiten we deze week af in Kitchener met een leuk buurtfeest; ‘Porch Party’. Op iedere veranda in de straat speelt er iemand muziek. Op straat kun je hapjes en drankjes kopen terwijl je naar de diverse muzikanten luistert; erg leuk!

Tijd om te vertrekken

Afgelopen drie weken hebben we gelogeerd bij familie van Merijn. We kenden ze van tevoren niet, maar de gastvrijheid waarmee ze ons hebben ontvangen is bewonderenswaardig. Wat een ontzettend lieve mensen! We hebben ons heel erg welkom gevoeld en hadden ons geen betere start van ons avontuur kunnen wensen.

Morgen (maandag 29 juli) is het zover; we gaan beginnen aan onze roadtrip richting het zuidelijkste puntje van Argentinië! We nemen graag de kortste weg en starten daarom richting het noorden… Bruce Peninsula Nationaal Park, here we come! 😉

TIP: click here and see more photo’s.

4 gedachten over “Ready for take off

 1. Hahaha, mooie lessons learnt, die bewaar ik voor als ik ooit toevallig een auto om moet bouwen voor een tocht van 20 maanden.

 2. Ha, klinkt of jullie de “DeGrootjes” nog gaan missen. Bedank voor de geleerde lessen en heel veel plezier. Het gaat beginnen !!!

 3. Merijn en Stefanie, een hele goede reis met heel veel mooie ervaringen gewenst!
  En, Berry, … doe je best en breng ze heelhuids naar het zuiden!

 4. Hallo Stefanie en Merijn,

  Heb met veel plezier jullie belevenissen gelezen, en jullie beginnen pas. De “camper” ziet er super uit, ken ook niet anders met ouders die heerlijk constant op stap zijn m et een camper.

  Ik heb me nu aangemeld om jullie belevenissen bij te houden. Heel veel plezier. Liefs Carla

Geef een antwoord