Kamperen, Kajak & Kampvuur

“Laten we voorlopig geen goede vrienden meer maken of met familie afspreken” zeggen we tegen elkaar zodra we wegrijden bij Marlene & Greg. Het was het zoveelste afscheid in korte tijd en het blijft lastig. We hebben ons ontzettend welkom gevoeld bij hen thuis en hadden ons geen beter begin van onze reis kunnen wensen.

Kamperen

We maken onze eerste meters met de auto, inclusief alle spullen. “Hoor je dat ook?” vraag ik aan Merijn. “Ik hoor niets..” Ik: “Nee goed he, hebben we goed gebouwd!” Trots rijden we naar onze eerste slaapplek in Lion’s Head op de Bruce Peninsula. Op naar onze eerste avond met z’n tweeën op de camping met onze tent. We kijken nu al uit naar het biertje met zonsondergang bij het meer. Maar Moeder Natuur dacht hier toch net iets anders over en had een hele avond met stortregen, keiharde windstoten en onweer voor ons in petto. Oftewel; de perfecte omstandigheden om voor het eerst de tent op te bouwen. Uiteindelijk zitten we met de slappe lach in de tent met Netflix en een gesmeerde boterham omdat koken erg lastig ging worden. Het goede nieuws was dat we al gelijk goed getraind werden in het snel opzetten van de tent. We daagden onszelf daarna dan ook gelijk opnieuw uit; de tent opzetten in het pikkedonker na de boottocht richting Manitoulin Island.

Hoewel de routine her en der nog iets geoptimaliseerd kan worden, zijn we super blij met onze set-up. De muggen ook trouwens, die hebben ontdekt dat er een opening is in de tent bij de scharnieren. Met welgeteld 30 tegelijk kwamen ze ‘s nachts op bezoek. Een designfout in de tent als het aan ons ligt, maar goed een doek ertussen proppen werkt gelukkig prima.

Kajak & kampvuur

Het is momenteel hoogseizoen in Canada en dat is duidelijk te merken. De campings zijn vol en het is druk in de natuurparken. Het Bruce Peninsula National Park was na Lion’s Head onze volgende stop, maar bij de hoofdingang worden we al weggestuurd omdat de parkeerplaats vol is en ook de alternatieve plekken waar we naar toe worden gewezen blijken te populair. Of we misschien een uur in de auto willen wachten voordat we het park in mogen? Nee dank je wel, dan gaan we wel naar de laatste plek in het park waar we wel naar binnen mogen: een ondergelopen strand met allemaal picknicktafels in het water. Het water in de meren staat hier namelijk bijna een meter hoger dan normaal, dus veel stranden en delen van wandelroutes zijn onder het water verdwenen. Een zorgwekkend voorbeeld van klimaatverandering in levende lijve. Het geeft wel een leuk gezicht om mensen te zien zonnebaden bovenop een picknicktafel in plaats van op het zand.

De Canadese kampeerder is vrij duidelijk te herkennen: een enorme camper/caravan, minstens één kajak en iedere avond een kampvuur. We blenden graag in, dus momenteel zitten we zelf ook iedere avond bij het kampvuur (mét marshmallows) en zijn we druk op zoek naar een opblaasbare kajak. Met alle prachtige meren en rivieren in de omgeving, lijkt het ons tof om er één aan te schaffen. Zo kunnen we het hiken, kajakken en het kitesurfen met elkaar afwisselen. Helaas verkoopt geen enkele winkel ze en is online bestellen met een lange levertijd de enige optie. We hopen dat de camping, waar we verwachten over een tijdje te zijn, het oké vindt dat er een pakketje bezorgd wordt…

Helaas hebben we ook al vrij snel ons eerste slachtoffer moeten betreuren. Merijns nieuw gevonden oude bergschoenen vonden het blijkbaar niet zo leuk om acht jaar lang in de kast te liggen en gaven er na twee uurtjes lopen meteen al de brui aan. Nog iets erbij voor ons kooplijstje.

Route

We reizen momenteel via de Bruce Peninsula en Manitoulin Island, langs Lake Huron en de noordkust van Lake Superior. We vermaken ons met zwemmen, hiken en kanoën tussen de prachtige kliffen, oneindige bossen en de vele meren. Momenteel zijn we in Pukaskwa National Park, hebben we de meeste toeristen achter ons gelaten en is de eerste Moose al ontweken op de weg! Morgen reizen we verder richting Thunder Bay, om daarna onze weg te vervolgen naar Winnipeg. Vanaf daar moeten we kiezen; gaan we eerst nog naar het noorden of gaan we gelijk verder naar het westen?

TIP 1: click here and see more photo’s.

TIP 2: support us!

TIP 3: laat je e-mailadres achter in de sidebar en ontvang een mail zodra er een nieuw blog online staat.

Een gedachte over “Kamperen, Kajak & Kampvuur

Geef een antwoord