About

Welkom op ons reisblog!

Je vraagt je vast af waarom we zo’n belachelijk grote, lange reis gaan maken. Nou wij soms ook, haha! A trip down memory lane…

Drie jaar geleden is het plan ontstaan om fanatiek te gaan sparen, waar we het gespaarde geld precies aan uit wilde geven wisten we nog niet. Maar we waren het eens dat het niet naar een nieuwe keuken, badkamer of bruiloft zou gaan. De vraag was vooral; waar gaan we heen?

Een route kiezen met landen waar we allebei nog niet zijn geweest, bleek stiekem wel een uitdaging. Maar Zuid-Amerika was nog onontdekt en lijkt ons allebei prachtig. Al snel werd besloten om wel in het noorden al de Pan American Highway te beginnen, dan pakken we een prachtige route door Canada en Amerika mee. Vervolgens werd de spaarrekening omgedoopt tot ‘Pinguinfonds’, omdat de route werd verlengd tot en met Antartica.

Over de gehele route kun je het beste 9 maanden doen, dan reis je met de zomer mee en zijn South Georgia en Antartica ook een optie als kers op de taart aan het einde. Maar 9 maanden, voor 30.000 km is eigenlijk niet zo heel veel. “Tja, dan moet het het dubbele worden, zei Merijn toen lachend.” “Oke!” was de reactie en voor je het weet was ons plan van 9 naar 21 maanden opgeschaald. Onze familie en vrienden stonden iets minder enthousiast te springen, maar niemand kreeg ons meer van het idee af. Nu hebben we de tijd om de hele route met de zomer mee te reizen, kunnen we van de route afwijken, vrijwilligerswerk onderweg doen en af en toe langer op een plek verblijven.

Tussen het full-time werken door zetten we ondertussen een eigen bedrijf op, zo schoot het sparen lekker op (en hadden we geen tijd meer om geld uit te geven, haha!). Momenteel is ons heerlijke huis in Den Haag verhuurd, hebben we onze vaste banen opgezegd en staat ons eigen bedrijfje op een lager pitje. We zijn er klaar voor; 21 maanden lang vakantie vieren!

Liefs, Stefani & Merijn